Şitoğlu

Hakkımızda

1996 yılında 200 metrekarelik küçük bir alanda Malatya’da üretime başlayan ŞİTOĞLU markası bugün 20.000 metrekare bir alan üzerine kurulu 9.000 metrekare kapalı alanda ve ortalama 120 çalışanı ile üretim yapmaktadır.

Türkiye’de ilk defa sadece pekmez üzerine yatırım yapan Şitoğlu, şu anda %100 doğal olarak ürettiği dut, üzüm, kayısı, harnup (keçiboynuzu) ve hurma pekmezlerinin yanı sıra nar ekşisi, tahin ve soya sosu, reçel ve helva çeşitleriyle ürün yelpazesini genişleterek gerek ulusal gerekse de uluslararası piyasada kendisine önemli bir yer edinmiştir.

1996 yılında üretime başlamadan önce yöresel pazarlarda satılan dut pekmezinin, bugün ulusal ve yerel marketlerin raflarında satılması konusunda öncülük yapmıştır.

Günümüz teknolojilerini kullanarak, Türkiye’nin en büyük pekmez üretim fabrikasına sahip olan Şitoğlu, son çeyrekte günlük 50 ton üretim ve pazarlama kapasitesine sahiptir.

Üretim hayatına ilk olarak dut pekmezi ile başlayan firmamız daha sonra ürün yelpazesine harnup pekmezi, kayısı pekmezi, üzüm pekmezi,

hurma pekmezi, tahin, nar ekşisi sosu, soya sosu, 10 çeşit reçel grubu ve helvayı ekleyerek,

Türkiye’nin geleneksel damak tadına hitap etmektedir. Ürün çeşitliliğini daha da geliştirmeyi hedeflemektedir.

Ürünlerimiz geleneksel ürünler olduğu için insan gücü ağırlıklı olmak üzere üretimler yapılırken bugün tesisimiz pekmezde, reçel, tahin, helva ve sos gurubunu tamamen el değmeden son teknoloji kullanılarak üretimi paketlenmesi sağlanmaktadır.

Bize Yazın